Wetenschappelijk onderzoek naar tweede taal

Zoals je misschien al doorhad wil ik graag bruggen bouwen tussen taal en beeld. En laat dat nou precies zijn waar ik mee bezig was bij deze opdracht!

Dr. S. Brouwer doet onderzoek naar de invloed van buitenlandse taal op het maken van morele beslissingen. Voor dit onderzoek ben ik gevraagd om bij ieder dilemma twee illustraties te maken (in totaal dus heel veel). Een moreel dilemma is iets als: ‘zou je jezelf opofferen voor een ander?’ Heel erg leuk, want op deze manier ben ik niet alleen bezig met tekst vertalen naar beeld, maar ook met de gevolgen van mijn illustraties voor de participant en dus ook de onderzoeksresultaten. Toch leuk om te zeggen dat een wetenschappelijk onderzoek mede mogelijk is gemaakt door mijn dopneusjes.

Hieronder is een selectie van de illustraties die ik heb gemaakt. Het was hierbij belangrijk dat de illustraties even groot zouden zijn. Wanneer één persoon werd vergeleken met een groep mensen, was het dus belangrijk dat die persoon groter werd afgebeeld en meer detail had. Tevens hebben we ervoor gekozen om niet te werken met kleur, omdat dit de resultaten van eyetracking zouden beïnvloeden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *